fredag den 10. januar 2014

Du er ikke alene

Et af de projekter, som har optaget mig virkelig meget i 2013 har været novellesamlingen "Du er ikke alene", som jeg har skrevet til Børn Unge og Sorgs kampagne "Giv Håb" sammen med Kenneth Bøgh Andersen , Merlin Mann og Ida-Marie Rendtorff.

Bogen udkom i oktober 2013 og blev ledsaget af en landsdækkende novellekonkurrence for børn og unge. Vi var selv som forfattere med til at skyde det hele  i gang på Gentofte Bibliotek, og vi fortsætter nu turen rundt til Århus, Aalborg og Odense her i de tre første måneder af året.

Meningen er selvfølgelig at skabe opmærksomhed omkring det faktum, at mange tusinde børn hvert år mister enten en forælder eller en søskende. De har brug for at blive lyttet til, har brug for at tale om deres sorg, har brug for, at vi tør fokusere på det, leve os ind i deres situation  - og på den måde hjælper dem med at få  håbet tilbage. Min egen novelle handler om en pige, der mister sin lillesøster, og som forsøger at skabe en vej igennem sorgen ved at mindes gode øjeblikke - fra da søsteren var rask.
Jan Solheim har illustreret min novelle med ømme, sørgmuntre tegninger og står også for den smukke forside. 

Ingen kommentarer: