lørdag den 25. maj 2013

Victorias vaskeri


Victorias vaskeri er titlen på min første ungdomsroman, som netop er antaget til udgivelse. Det var med rystende hjerte og klaprende knæ, at jeg sendte den af sted for en måneds tid siden. Men nu er jeg begyndt at glæde mig over, at min historie om den 16-årige Victoria er givet videre.
      En kold vinternat på vej hjem ad landevejen fra diskoteket - og sin første temmelig mislykkede seksuelle oplevelse - møder hun en ræv - og pludselig vælger hun at tage en helt anden vej end "hjem". Romanen er formet som et road trip og følger Victoria på stop forbi en religiøs sekt i Skåne, som kalder sig "Guds eget hus", en transseksuel lastvognschauffør og andre freaks i den voksne verden. De vil alle gerne give Victoria kærlighed, men vil også have meget til gengæld. Heldigvis finder hun også ligesindede under vejs, ikke mindst på det lille møntvaskeri, hvor hun vasker sit tøj efter rejsen.
      Det er har været tough at krydse aldersgrænsen til bøger 15+ . Mange grænser skal overskrides, mange tanker skal afprøves og synsvinkelen skal gerne være i øjenhøjde. Jeg har ladet den ligge, smidt den ud, skrevet nye retninger, kortet ned. Men jeg er glad, og jeg tror, at der har været en mening med at tingene trak ud. Nogle bøger skal skrives langsomt, også selv om de både rummer biljagter, djævleudrivelser, bortførelser og andet action.
   Jeg glæder mig SÅ meget, til den udkommer!
   :-)


 

2 kommentarer:

Jan Solheim sagde ...

Tillykke med det, Kirsten!

Det lyder som en fed bog

-Jan.

Kirsten Sonne Harild sagde ...

Tak, Jan!
Det skal det nok blive
:-)